CHOCOLATE CHIP COOKIES — Basics With Babish
- Zbrązowić kostkę masła, odstawić na ~1h do lodówki.
- Wymieszać z 1 dl białego i 3 dl brązowego cukru.
- Dodać dwa zimne jajka, wymieszać.
- W osobnej misce wymieszać 300g (~570ml) mąki, 1 łyżką soli, ½ łyżki proszku do pieczenia i ½ łyżki cynamonu.
- Dodawać ½ suchych do mokrych, wymieszać. Dodać resztę, wymieszać.
- Dodać posiekane 2 tabliczki czekolady. Ew. prażone orzechy.
- Wstawić do lodówki na min 2 godz.
- Piec kulki w 180°C przez 12~17min.
- Posypać solą morską, himalajską, czy jakąśtam.
https://basicswithbabish.co/basicsepisodes/2017/10/23/baressentials-7xwwz
last updated july 2019