back to notes

CHOCOLATE CHIP COOKIES — Basics With Babish

  1. Zbrązowić kostkę masła, odstawić na ~1h do lodówki.
  2. Wymieszać z 1 dl białego i 3 dl brązowego cukru.
  3. Dodać dwa zimne jajka, wymieszać.
  4. W osobnej misce wymieszać 300g (~570ml) mąki, 1 łyżką soli, ½ łyżki proszku do pieczenia i ½ łyżki cynamonu.
  5. Dodawać ½ suchych do mokrych, wymieszać. Dodać resztę, wymieszać.
  6. Dodać posiekane 2 tabliczki czekolady. Ew. prażone orzechy.
  7. Wstawić do lodówki na min 2 godz.
  8. Piec kulki w 180°C przez 12~17min.
  9. Posypać solą morską, himalajską, czy jakąśtam.

https://basicswithbabish.co/basicsepisodes/2017/10/23/baressentials-7xwwz



last updated july 2019